‘De training is afwisselend en leerzaam’

Ben jij werkbegeleider? En wil jij je kwaliteiten als begeleider verbeteren of uitbreiden? Lees dan het enthousiaste verhaal van Henny en Petra die de training volgden.

Een tijdje geleden kregen wij van het team praktijkopleiding de volgende vraag. Welke enthousiaste werkbegeleiders willen een training volgen om zijn of haar persoonlijke kwaliteiten als begeleider te verbeteren of uit te breiden? Dat wilden wij wel! Want je kunt jezelf altijd verder ontwikkelen.  

Ondertussen hebben we alle bijeenkomsten gehad, samen met 8 andere gemotiveerde collega’s. Wij zijn heel positief en willen dit graag met jullie delen”.

Afwisselend en leerzaam

De training is afwisselend en leerzaam met veel tips en praktische oefeningen voor het voeren van gesprekken. Ook krijgen we online hulp door een wekelijks mailtje van trainingsbureau ChristelCare met een opfrisvraag en/of een oefenuitdaging. Hartstikke handig! De lesstof blijft beter hangen en we kunnen het direct in de praktijk toepassen.” 

Persoonlijke aandacht

Wat ook fijn is, is de persoonlijke aandacht van ChristelCare. Zo hadden we aangegeven moeite te hebben met het stellen van open vragen. Samen bedachten we hiervoor een oplossing. Binnen een paar dagen hadden we visuele ondersteuningskaartjes in ons postvak. Dit helpt ons om beter open vragen te stellen. Erg fijn!

Heb jij wel eens lastige gesprekken?

Heb jij wel eens lastige gesprekken met leerlingen, collega’s of zorgvragers? Denk jij wel eens:

  • “Dit gesprek loopt anders dan ik gehoopt had” of
  • “Oei, hoe ga ik deze collega feedback geven?” of
  • “Hoe kan ik de juiste open vragen stellen om zoveel mogelijk belangrijke informatie van een zorgvrager te krijgen?”

Herken je dit? Twijfel dan niet en geef jezelf op voor de eerstvolgende scholing in het najaar 2019. En weet je, ook als je geen werkbegeleider bent is het super leerzaam. Wij passen het geleerde ook toe bij onze collega’s en cliënten.


Petra van Driel, verpleegkundige

Henny van der Meijden, eerste verantwoordelijke verzorgende

Terug naar de informatie over de training: Werkbegeleider van én voor de toekomst.